vrijdag 26 oktober 2012

Chinees mini-album

Er zijn een paar momenten in de week waarbij de afstandsbediening van mij, mij en mij is. Dit is met Koefnoen, TorenC en Dokter Tinus. Terwijl ik afgelopen woensdagavond  helemaal klaar zat om naar Martinus Elsenbosch te kijken, kwam er opeens 'Allesisliefde' (yeah, right) tevoorschijn. Tv uitgegooid en toen maar een schaar in het mooie papier van Graphic45 'Bird Song Collection' gezet. 


Men, wat was dat lastig, want wat is dit mooi papier! 
Het album is nog lang niet af maar hier alvast twee losse gedeeltes van het album (a la Kathy Orta).    


Als je het mapje openvouwt draait de parasol omhoog. (via google 'pop-up spinning platform 3d die' vind je wel een model hiervan die je kunt natekenen om uit te knippen) 


In China is de chrysant het symbool van de herfst die zich verzet tegen de winter. 


Heel lang geleden maakte ik dit mini album vol met allerlei Chinese wijsheden. 








dinsdag 23 oktober 2012

Flikkeren met harde ballen


Zomer, herfst, winter! We flikkeren gewoon alles door elkaar. Vandaag, in de tuin in je t-shirt, lijkt het wel zomer. Verder is het nu buiten (met eindelijk gekleurde en daarna vallende bladeren) herfst en bij het tuincentrum is het al volop winter.


Chelsea had het liefst al de kerstboom neergezet en dan met name voor de kadootjes eronder.
Ze maakte wel alvast deze krans. De strokrans is eerst omwikkeld met aluminiumtape. De lichtjes en kerstballen zijn hierna vastgeplakt met een lijmpistool. Alles is trouwens van Action. 


Eigenlijk wilde ik net als bij www.mathildestamping.blogspot.com dat als je op de foto klikt, de andere foto met lichtjes verschijnt (´run your mouse over the image´). Maarrrr zoals u al in mijn vorige post heeft kunnen lezen, zit ik aan mijn limiet en als je hieraan zit, kun je je niet zoveel meer permitteren. Voor diegene die op dit moment ´limietloos´ zijn; www.shadowhousecreations.blogspot/2010/07/blogger-tip-mouseover.html.

vrijdag 19 oktober 2012

Halloween mini-album










Mini-album a la Kathy Orta a la september-kit-club-vintage-lunch-box-mini-album maar dan in Halloween.

Goed weekend! 

Misschien tot gauw, misschien ook niet...
mijn gratis opslagruimte van 1GB van Blogger is bereikt waardoor er nu ruimte bijgekocht moet worden via een creditcard, welke ik doorgeknipt heb. 


Ik heb nog even gegoogled na mijn voorgaande berichtgeving en het blijkt dat foto's kleiner dan 800 pixels breedte niet meetellen met het limiet aan opslagruimte. Ik heb nu alle foto's van deze post met photoshop op 800 pixels gezet. Tenzij je de foto's op kamerbreed behang wilt printen, zie ik weinig verschil. Dus eigenlijk heb ik het limiet bereikt maar toch ook weer niet. 
Story of my life.....


maandag 15 oktober 2012

Worldwidephotowalk 2012

Dit jaar wordt alweer voor de vijfde keer door Scott Kelby 'Worldwidephotowalk' georganiseerd. Hier doen wereldwijd zo'n 31.993 photowalkers aan mee onder begeleiding van 1339 photowalkleaders. Dit is 42 km hardlopen met een fotocamera en tijdens het hardlopen moet je zoveel mogelijk foto's maken. De photowalkleader zoekt uit de groep de beste foto uit. Hierna wordt van de 1339 foto's een 'Grandprizewinner' of een 'Honorable Mention' gekozen. Dat hardlopen klopt niet helemaal, maar de rest is wel waar. Nou heeft een inwoner van Bora Bora duidelijk een grote voorsprong op een inwoner van Nederland maar als je kijkt naar de 'winning photo's' op de site van www.worldwidephotowalk.com dan heeft Jeroen Idema uit Amsterdam in 2009 een 'Honorable Mention' ontvangen.


Ziet u in het midden van de foto die donkere fotografe met haar handen in haar zak (?) staan (haha) onder het mom van ik kan er wel 100 maken maar dan moet ik er ook weer 99 weggooien, dat ben ik.

dinsdag 9 oktober 2012

Herfst 2012

Over drie weken is pas heel Nederland in herfstkleur. De sterkste verkleuring zal plaatsvinden na 26 oktober en rond 25 november is de helft van de eiken en beuken kaal. Hierbij zijn de berken dan niet meegerekend. 
Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik vind deze herfst 2012 goed te doen


. Met een rondje Kralingse Plas,


mooie lucht,


beetje chocola,


grappige mini's in de wei,


winterbanden eronder, mandarijnen, kadootjes uitpakken, gelukkig nieuwjaar, elfstedentocht en
voordat je het weet is het alweer lente.

vrijdag 5 oktober 2012

Zen

 Helemaal Zen,


alhoewel ik persoonlijk meer de voorkeur geef aan het Japanse 'Wabi Sabi' (= de schoonheid van het onvolmaakte). 


Mijn zelfgemaakte brood ziet er ook onvolmaakt uit maar als ik vertel dat dit aan de binnenkant (in het midden) vol zit met knapperige bacon, hele eieren, stukjes tomaat en geraspte kaas dan ziet dit brood er toch weer heel anders uit. 

Alle credits zijn voor Y. Zij maakte (jammer genoeg héél lang geleden) twee van dit soort broden. De ander vulde ze in het midden met gebraden kipfilet en knoflooksaus.

Prettig weekend allemaal!